Με αφορμή τη νέα της σειρά, IQ 160 παραχώρησε συνέντευξη η Σμαράγδα Καρύδη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο στον Alpha. Μέσα σε όλα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην τηλεοπτική της επιστροφή στη μυθοπλασία, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την τραγωδία στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, η Σμαράγδα Καρύδη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στην αρχή της καριέρας μου δεν πίστευα ότι ήμουν ψευδή… ήμουν ψευδή. Έκανα πάρα πολλή άσκηση και το διόρθωσα. Στην πραγματικότητα ο Θωμάς Μοσχόπουλος με βοήθησε με αυτό, γιατί δεν το είχα λύσει από την σχολή, που μου είπε τι ακριβώς να κάνω».

«Με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη έχουμε κάνει μαζί παράσταση αλλά στην τηλεόραση, μετά την «Ανατομία ενός εγκλήματος» στο ξεκίνημα μου, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί. Για να συνεργαζόμασταν δηλαδή έκτοτε στην τηλεόραση θα έπρεπε να με πάρει σε κάποιο από τα σίριαλ του και δεν με έχει πάρει, Χριστόφορε! Είχαμε συζητήσει για την προοπτική του Maestro στο Netflix, τότε που έκαναν τα γυρίσματα στους Παξούς μιλούσαμε στα τηλέφωνα. Από τον Χριστόφορο όμως περιμένω τα πάντα. Με τον τρόπο που δουλεύει του αξίζει χίλια τα εκατό αυτό που παίρνει πίσω. Δεν έτυχε μάλλον μέχρι σήμερα να ψάχνει κάτι σαν εμένα στους ρόλους του».

«Μετά την Εθνική Ελλάδος, πέρα από κάποια γκεστ εδώ κι εκεί άσχετα, δεν βρήκα σενάρια που να έχω όρεξη να τα παίξω. Επειδή κάλυπταν το κενό που είχα με την τηλεόραση τα τηλεπαιχνίδια που έκανα, προτιμούσα να κάνω ένα ωραίο τηλεπαιχνίδι από το να κάνω ένα σίριαλ στο περίπου γιατί μετά τον Καπουτζίδη ανέβηκε ο πήχης μέσα μου» πρόσθεσε, επίσης, η Σμαράγδα Καρύδη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha. «Ακόμα δεν έχει φύγει ούτε το σοκ ούτε η λύπη που έχω για το γεγονός της τραγωδίας στα Τέμπη. Κάποια πράγματα δεν ήθελα να τα διαβάζω γιατί έβαζα τα κλάματα. Είναι ένα νούμερο το 57, εντάξει, αλλά όταν μπεις στις προσωπικές ιστοριές των ανθρώπων και αρχίσεις να τις διαβάζεις, πάντα κλαις και είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω».