Τριήμερο της 25ης Μαρτίου και ο city break τουρισμός φτάνει στην κορύφωση του εν όψει της ολοκλήρωσης της χειμερινής σεζόν, με την επισκεψιμότητα στα μέρη της περιοχής που πρωταγωνίστησαν το περασμένο διάστημα στον τομέα να αναμένεται υψηλή.

Κι αυτά τα μέρη δεν είναι άλλα από τα Καλάβρυτα και τη Ναύπακτο. Στα Καλάβρυτα η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τριήμερο έχει φτάσει κοντά στο 98%, καθώς ειδικότερα στα καταλύματα που βρίσκονται στο κέντρο δεν υπάρχει πλέον δωμάτιο.

Οι επισκέπτες, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, από την Πάτρα και από άλλα μέρη, ενώ ειδικότερα για αυτό το τριήμερο, ένας επιπλέον πόλος έλξης για να πάει κανείς στα Καλάβρυτα είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με φόντο την 25η Μαρτίου με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών του ’21, στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Με βάση λοιπόν τις εκτιμήσεις η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων θα "βουλιάξει" το τριήμερο από τους επισκέπτες τόσο από αυτούς που θα καταλύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο, όσο και από αυτούς που θα ανέβουν στα Καλάβρυτα αυθημερόν.


Όμως σε υψηλό ποσοστό είναι οι κρατήσεις και στη Ναύπακτο, μια πόλη που την φετινή χειμερινή σεζόν πήγε αρκετά καλά και απέδειξε ότι είναι ένας all season προορισμός. Οι κρατήσεις στη Ναύπακτο είναι πάνω από το 90% της πληρότητας τους.

Πάντως αρκετός από τον κόσμο που κλείνει εκεί θα πεταχτεί και στο γειτονικό Μεσολόγγι που πάντα, κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου έχει επισκεψιμότητα, καθώς είναι ένα σημείο αναφοράς για την Επανάσταση του ’21, με διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Άλλωστε, και το Μεσολόγγι τον φετινό χειμώνα έδειξε ότι έχει και αυτό μια δυναμική στον city break τουρισμό, έχοντας επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα.