Μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που εγκυμονούν κινδύνους, ζητούν λύσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ζητήματα που έχουν ανακύψει εδώ και πάνω από 5 χρόνια, χωρίς όμως να λυθούν, παρά τις οχλήσεις που έχουν γίνει.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα εστιάζονται στις ηλεκτρογεννήτριες, όπου κάποιοι χαλασμένοι διακόπτες δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το αεροδρόμιο δεν θα μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί από δικές του πηγές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση του κοινού ή των αεροσκαφών.
Πρόβλημα υπάρχει και με τους πυλώνες φωτισμού, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, με κίνδυνο κάποιο κομμάτι να φύγει από την θέση του και να πέσει στο έδαφος, είτε λόγω ανέμων, είτε λόγω κόπωσης των μετάλλων.
Στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου υπάρχει και μία έκταση άνω των 200 στρεμμάτων που έχει μετατραπεί σε... ζούγκλα! Ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς σε έναν τέτοιο χώρο, είναι υπαρκτός και θα αποτελούσε ζήτημα για την ασφάλεια του πολιτικού αεροδρομίου.

Και στις αίθουσες του κτηρίου του αερολιμένα όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η φωτιά που είχε σημειωθεί στο σύστημα κλιματισμού πριν από μερικά χρόνια, έχει κάνει το σύστημα να υπολειτουργεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άνεση των τουριστών που καταφτάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσο για τους εργαζόμενους; Σε αρκετά γραφεία, κλιματιστικό δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις ακόμα και... δανεικές, για να βγει η σεζόν.