Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων. Οι άνθρωποι που επέζησαν από την τραγωδία, αλλά και εκείνοι που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσπαθούν να προχωρήσουν τις ζωές τους και να ζήσουν με αυτές τις απώλειες.

Στο “Πρωινό” μίλησε, ο σύντροφος της αδικοχαμένης Ιφιγένειας. Ο Φάνης, όπως είναι το όνομά του, επέβαινε στο ίδιο τρένο αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός με μερικά εγκαύματα και περιέγραψε πώς διαχειρίζεται ο ίδιος την απώλεια της συντρόφου του αλλά και τι του είχε πει η Ιφιγένεια εκείνη τη μέρα.

«Είχε ένα λαχείο και θα κληρωνόταν τη μέρα που θα μπαίναμε στο τρένο. Μου είπε ότι, “Φάνη, αν κερδίσω, θα πω στη μαμά μου να μην ξαναδουλέψει” γιατί η μαμά της προσπαθούσε πολύ για τα τρία της παιδιά. Ίσα που πρόλαβε και είδε το μωρό, θα γίνω νονός του παιδιού.

Η Ιφιγένεια δεν είχε κακία μέσα της. Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα και ότι αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Δε νιώθω ότι έκανα κάτι για να φταίω. Το μήνυμά μου, ότι δε θέλω να ξεχαστεί. Ήμασταν δυο χρόνια μαζί και δυστυχώς… έτυχε σε εμάς.

Εγώ είχα κάποια εγκαύματα στα χέρια μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία βοήθεια από την Πολιτεία, δεν έχω καμία επικοινωνία, τίποτα. Μόνο ψυχολογική, με είχαν πάρει δυο φορές. Πιο πολύ είναι η διάθεση, η απώλεια. Το σκυλάκι μου και η Ιφιγένεια που “φύγανε” μέσα σε τέσσερις μήνες και οι δυο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός Φάνης.