Οι πρώτες πτήσεις για τη νέα καλοκαιρινή σεζόν στο αεροδρόμιο του Αράξου ξεκινούν στις 4 και 5 Μαΐου και σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου, Γιώργο Γκουβίτσα, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα θα είναι πιο αυξημένη από το περσινό καλοκαίρι.

Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση για φέτος στο αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι από το Τελ Αβίβ και ακριβώς την επομένη θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Από εκεί και πέρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική κίνηση του αεροδρομίου του Αράξου, πέρα από την Γερμανία, θα έχουν χώρες όπως η Πολωνία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, οι χώρες της Βαλτικής, ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν πτήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν από το Ισραήλ.

Μια ακόμα διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές για το αεροδρόμιο του Αράξου είναι ότι θα γίνουν πτήσεις από αγορές που δεν είχαν σχέση με τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Ρουμανίας.

Αντίθετα θα λείψουν οι πτήσεις από την Ρωσία και την Λευκορωσία, ενώ σε ότι αφορά την Ουκρανία υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι θα έρθουν αρκετοί τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα, μέσω Πολωνίας, αφού ο πόλεμος εκεί συνεχίζεται.

«Όλα δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε μια αυξημένη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας και στο αεροδρόμιο του Αράξου. Αυτό φαίνεται μέσα από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους tour operators, αλλά και από τον ξενοδοχειακό κλάδο» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

«Σκοπός είναι να ξεπεράσουμε τους 150.000 στον δείκτη της επιβατικής κίνησης και να συνεχίσουμε την αυξητική τάση που καταγράφουμε με γεωμετρική πρόοδο, μετά την εποχή της καραντίνας».