Ένα από τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο αναδεικνύει τη Μήλο η ηλεκτρονική ιταλική εφημερίδα sportoutdoor24. Την παρουσιάζει «σαν να είναι από άλλο πλανήτη» και σημειώνει: «Θα μπορούσαμε να ορίσουμε ότι η Μήλος είναι το πιο όμορφο νησί στον κόσμο; Το ελληνικό νησί λίγες ώρες με το πλοίο από την Αθήνα δεν είναι από τα πιο γνωστά αλλά είναι εκπληκτικά όμορφο. Τόσο πολύ που το περιοδικό Travel+Leisure το όρισε πραγματικά ως το πιο όμορφο νησί στον κόσμο το 2021. H Μήλος μοιάζει σαν να είναι από άλλο πλανήτη».

Το κυκλαδίτικο νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ιταλία, ενώ συνεχώς κερδίζει τις εντυπώσεις και σε άλλες αγορές του κόσμου με τις κρατήσεις να εμφανίζονται αισιόδοξες για τη νέα σεζόν.

Τον περασμένο μήνα η Μήλος είχε σημαντική παρουσία στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού.

Η γαστρονομική εκδήλωση της Μήλου πραγματοποιήθηκε στο Kitchen Milano στο κέντρο της πόλης της Λομβαρδίας από το σεφ Βασίλη Παπικινό, με καταγωγή από τη Μήλο, με την αρωγή και σύμπραξη της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου. Με τη βοήθεια της διευθύντριας του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία είχε επωμιστεί το έργο της οργάνωσης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον έγκριτων δημοσιογράφων γαστρονομίας και τουρισμού από τα πιο σημαντικά ιταλικά ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία συμμετείχε και στην παρασκευή των συνταγών από τη Μήλο.