Η είδηση κυκλοφορούσε στην δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και μήνες. Ωστόσο, δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Την επιβεβαίωσαν τα μέλη της δημοτικής αρχής στο τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από επίμονες ερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του επικεφαλής του σπιράλ Πέτρου Ψωμά.

Ο Έσπερος πουλήθηκε σε ιδιώτες. Πρόκειται για ένα ακίνητο, με μεγάλη ιστορική αξία που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για γενιές και γενιές πατρινών αφού εκεί λειτουργούσαν κάποτε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφέ, βρισκόμενο μια ανάσα από την καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου. Είναι ένας χώρος που η Πάτρα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, με ευθύνη τόσο της νυν δημοτικής αρχής, όσο και των προηγουμένων.

Ο Έσπερος που θα μπορούσε να γίνει ένας πολυχώρος για την πόλη, είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πάρκινγκ δικύκλων τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής και ενίοτε ένας χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων ή για διάφορες εκθέσεις, ενώ υπήρχαν διαστήματα που είχε εντελώς εγκαταλειφθεί έχοντας γίνει δημόσιο ουρητήριο ή καταφύγιο για τους αστέγους του κέντρου.

Η πώληση του, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ πίσω από την πώληση του λέγεται ότι βρίσκεται σχήμα επενδυτών. Το τι θα γίνει ο χώρος από εδώ και στο εξής και γιατί τον προορίζουν οι νέοι του ιδιοκτήτες, αυτό είναι ένα ερωτηματικό. 

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση

Ο χώρος άνηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στη συνέχεια στη Eurobank. Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος γνώριζε ότι ο Έσπερος ήταν προς πώληση, αλλά δεν προχώρησε στην διεκδίκησή του.

Ο κ. Ψωμάς μάλιστα ρώτησε τον Δήμαρχο, χωρίς να λάβει απάντηση, αν τον είχε επισκεφθεί ομάδα ιδιωτών που σκόπευε να αγοράσει το κτίριο και να το χρησιμοποιήσει για κοινωφελείς σκοπούς, επωφελεία του Δήμου.

Απαντώντας η αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου είπε ότι για να πάρει ο Δήμος τον Έσπερο θα έπρεπε να υπάρχει αιτιολογική έκθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο σκοπό από το δήμο και να υπάρχουν και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Όπως είπε κονδύλια δεν υπήρχαν αλλά ούτε αιτιολογική έκθεση, καθώς ο δήμος φτιάχνει το Αρσάκειο το οποίο θα φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις.