Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσκάλεσε και φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Εκπροσώπους των Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση ότι στόχος είναι να υπάρξει συνολική αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της γενοκτονίας όλων αυτών των λαών από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, οι εκπρόσωποι αυτοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν – με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ και να του θέσουν το διαχρονικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Βέμπερ: «Ποτέ ξανά»
Ο Πρόεδρος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος γνωρίζει καλά το ζήτημα λόγω σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε ότι το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ΕΛΚ, το οποίο είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ανέφερε ότι είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί και δήλωσε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στον αγώνα τους λέγοντας τη φράση: «Ποτέ Ξανά».

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Weber για το χρόνο του, καθώς και για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι πρόκειται, όχι μόνο για εθνικό, αλλά και για ευρωπαϊκό θέμα.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια, ώστε με τον απαιτούμενο συντονισμό να υπάρξει συνολική αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.