Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο Οδοντωτός, μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας λόγω διακοπής δρομολογίων και συνεχιζόμενων απεργιών των εργαζόμενων, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Στα Καλάβρυτα στις 10:55 έφτασε το πρώτο δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα με αρκετό κόσμο στα βαγόνια του. Στα δύο του βαγόνια πληρότητας 110 ατόμων, αν και καθημερινή, επιβιβάστηκαν 78 άτομα μεταξύ των οποίων και μαθητές σχολείου της Πάρου, όπως αναφέρει το kalavrytanews.

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική διέλευση για έλεγχο της γραμμής. Ο οδοντωτός είναι μία ξεχωριστή τουριστική γραμμή στη χώρας μας με πλήρη συστήματα ασφαλείας και πλήρης προστασία στην κυκλοφορία. Άλλωστε το 2009 έγινε πλήρης ανακατασκευή της γραμμής, ξηλώθηκαν οι παλιές γραμμές για να κυκλοφορήσουν πάνω σε αυτές τα νέα τρένα.

Όπως εξηγεί ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, «Εκεί που ξεκινάει η ανηφόρα μετά το 5ο χλμ της διαδρομής, υπάρχουν ειδικά συστήματα που μπλοκάρουν την πιθανότητα να μπει ο συρμός με μεγάλη ταχύτητα, κουμπώνει το σύστημα του τρένου με αυτή της γραμμής».

Επιπλέον ο κ. Καραπαναγιώτης μας ενημερώνει για την μεγάλη ζήτηση από πλευράς κόσμου στα δρομολόγια από ιδιώτες αλλά και από οργανωμένες εκδρομές σχολείων και όχι μόνο».