Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί στην Πάτρα, οι καταστροφές σε κοινόχρηστους χώρους και σε σημεία που ανήκουν στην δημοτική περιουσία.

Από τους πιο πρόσφατους είναι αυτοί που έγιναν στο Έλος της Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Αλεξίου, όπου στην πρώτη έσπασαν τα ξύλινα κάγκελα από ένα μέρος της πεζογέφυρας και στην άλλη κατέστρεψαν ένα παιχνίδι της παιδικής χαράς. 

Ζημιές έγιναν και στην βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ενώ η ακόμα πιο πρόσφατη είναι η διάρρηξη που πήγε να γίνει στην Ιχθυόσκαλα. Το όλο θέμα δεν είναι τωρινό, όμως, λύση δεν έχει βρεθεί. Οι περισσότερες από τις καταστροφές που γίνονται έχουν να κάνουν με την μαύρη αγορά και τους κυνηγούς μετάλλου ή χαλκού, δηλαδή με άτομα που ανήκουν στην ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ρομά.

Άλλες πάλι γίνονται από νεαρούς έτσι για να σπάσουν την πλάκα τους. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Κάθε φορά και διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, βρίσκονται στο έλος των βανδάλων.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι μια λύση για το όλο θέμα θα ήταν η επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας που κάποτε υπήρχε και πλέον δεν υπάρχει. Η ίδια έχει προχωρήσει στην ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για την φύλαξη του Νότου Πάρκου, του Λαδόπουλου και του Παμπελοποννησιακού, αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι κάνει ότι μπορεί για να μειωθούν οι επιδρομές και οι λεηλασίες, με την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Η ουσία είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει αφού έρχονται παρεμβάσεις και έργα στην πόλη τα οποία με το που θα ολοκληρωθούν θα βρεθούν στο έλεος των βαρβάρων.