Αποφασισμένοι είναι στην δημοτική αρχή και στην ΔΕΥΑΠ να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους για να σταματήσουν την διαδικασία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που όπως υποστηρίζουν, θα καταλήξει στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το αποφασιστικό σημείο, πάνω σε αυτό που λένε, έχει να κάνει με την νέα ρυθμιστική αρχή που καθορίζεται από το νέο νομοσχέδιο και η οποία από εδώ και στο εξής θα ορίζει και τις τιμές του νερού.

Μέσα από αυτή την διαδικασία που αναφέρεται στο νομοσχέδιο ουσιαστικά οι ΔΕΥΑ θα καθορίζονται από την ρυθμιστική αρχή και θα ξεκινήσει έτσι η αρχή για να γίνει αυτό που έγινε και στον ΟΣΕ, να υπάρξει δηλαδή ένας χωρισμός των ΔΕΥΑ, δίνοντας την δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες να μπουν μέσα στο παιχνίδι. 

Πάντως, αυτή τη στιγμή, η Πάτρα, σύμφωνα με τη Μαιζώνος διαθέτει ένα από τα πιο φθηνά νερά της χώρας (κοντά στο 0,70 το κυβικό), εκτός από την ποιότητα του.

Σύμφωνα με τον δήμο εκείνο που χρειάζεται η ΔΕΥΑΠ δεν είναι τίποτα άλλο από ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με προσλήψεις.