Σε ασφαλές περιβάλλον βρίσκεται η 14χρονη που, όπως αποκαλύφθηκε, έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπών. Η έφηβη αναμένεται ότι θα οδηγηθεί, κατόπιν εντολής της ανακρίτριας στο νοσοκομείο Παίδων για να την εξετάσει ιατροδικαστής. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όπου αναμένεται ότι θα καταθέσει για την υπόθεση.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε στον ΑΝΤ1 ότι η δομή που διαμένει η 14χρονη φιλοξενεί έφηβα κορίτσια από κακοποιητικά περιβάλλοντα. «Είναι μία δομή με πολύ δύσκολες περιπτώσεις, χρειάζεται από μήνες έως και χρόνια για να βοηθήσει τα κορίτσια να σταθούν στα πόδια τους. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Δεν είναι μόνη περίπτωση» είπε.

Στη συγκεκριμένη δομή που είναι καλά στελεχωμένη αντιμετωπίζονται συχνά εξαφανίσεις, είπε η κυρία Μιχαηλίδου. Όμως, πρόσθεσε, δεν μπορεί να είναι κλειστή. «Βεβαίως υπάρχει φύλακας, κοινωνικός λειτουργός, υπεύθυνος προστασίας, αλλά δεν μπορείς να τα κλειδώσεις», είπε. Όταν τα παιδιά αργούν, έχοντας ειδοποιήσει ότι πάνε για βόλτα, οι αρμόδιοι ειδοποιούν την αστυνομία. Η πρακτική του κλειδώματος δεν βοήθησε, καθώς είτε υπήρξαν περιπτώσεις αυτοτραυματισμού, είτε και περιπτώσεις τραυματισμών.

Ποινικές διώξεις σε τρεις άντρες

Νωρίτερα, ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε τρεις άνδρες, 24,25 και 29 ετών, που βαρύνονται κατά περίσταση για τα εξής αδικήματα: Μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Επίσης αναζητά έναν ακόμη άντρα που επίσης είχε συναντηθεί με την ανήλικη σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους.