Αγορές αξίας άνω των 10.000 ευρώ, με τραπεζικές κάρτες δικηγόρου από τον Βόλο, έκανε ένας 23χρονος, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς κωδικούς, μέσω dark web.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gegonota.news, ο 23χρονος με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη, αρχικά επιχείρησε να υπεξαιρέσει τους λογαριασμούς του δικηγόρου, κάνοντας ανάληψη χρημάτων και όταν δεν τα κατάφερε, προχώρησε σε 21 αγορές διαφόρων ειδών, μεταξύ των οποίων και ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας iphone.

Την Δευτέρα (20/3), καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.
Πώς έγινε η υπεξαίρεση των χρημάτων του δικηγόρου στον Βόλο

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αναπηρία λόγω αυτισμού σε ποσοστό 65%, παραδέχθηκε χθες στο δικαστήριο την παράνομη πράξη του. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, μπήκε στο dark web μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του σπιτιού του και απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες του δικηγόρου. Έκανε 4 συνεχείς προσπάθειες να «τραβήξει» μετρητά, με αναλήψεις ύψους 1000 και 1500 ευρώ και όταν απέτυχε το εγχείρημα, επιδόθηκε σε ηλεκτρονικές αγορές.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάτη τελέστηκε από 31 Αυγούστου 2020 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2021 και το συνολικό ύψος της ζημίας για τον Βολιώτη δικηγόρο ανέρχεται σε 10.250 ευρώ.