Ο βραχνάς του ρεύματος και της ενέργειας φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό για τα καταστήματα εστίασης και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Ήδη από τον Φεβρουάριο που μας πέρασε η τιμή της κιλοβατώρας είχε παρουσιάσει μια σημαντική πτώση, πτώση που έγινε ακόμα μεγαλύτερη κατά το πρώτο μισό του Μαρτίου.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές του ρεύματος σε σχέση με τον Δεκέμβριο έχουν παρουσιάσει ήδη μια μείωση της τάξεως του 55%. Το μεγάλο έτσι πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις τον περασμένο χειμώνα, πλέον έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η εστίαση, τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία έχουν απαλλαχθεί από ένα βάρος που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε τρομάξει την αγορά και είχε οδηγήσει αρκετά καταστήματα στο να μειώσουν ακόμα και τις ώρες λειτουργίας τους.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο χειμώνα δεν ήταν λίγα τα μαγαζιά της εστίασης που είχαν οδηγηθεί στο λουκέτο εξαιτίας του ρεύματος, καθώς καλούνταν να πληρώσουν λογαριασμούς που έφταναν να είναι ψηλότεροι, ακόμα και από το ενοίκιο τους.

Πάντως, παρά την πτώση του λογαριασμού ρεύματος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν ακόμα δεκάδες επαγγελματίες με ενεργοβόρες επιχειρήσεις που πληρώνουν το μάρμαρο της ενεργειακής κρίσης, έχοντας δόσεις και οφειλές που προσπαθούν να ξεχρεώσουν.