Τριάντα επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των  τροφίμων και ποτών έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην διεθνή έκθεση FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από  18-20 Μαρτίου 2023, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας με δυναμικό περίπτερο  στη  μεγαλύτερη έκθεση στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς  απέδωσε καρπούς. Οι εποικοδομητικές επαφές  που είχαν οι εκθέτες δημιούργησαν εμπορικές συμφωνίες  και  αποτέλεσαν  σημείο αναφοράς για τους αγοραστές  που αναζητούν  ποιοτικά προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους.

«Το μήνυμα της εξωστρέφειας εστάλη από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας  σε μια ακόμα διεθνή έκθεση» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,Θεόδωρος Βασιλόπουλος, έπειτα από την ολοκλήρωση της εκθέσεως η οποία προσέλκυσε 910 διεθνείς επισκέπτες από 102 αγορές – στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία κ.ά.