Τα υλικά
200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
150 γρ. γιαούρτι
50 ml ηλιέλαιο
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
2 αυγά
2 βανίλιες
2 μπανάνες ώριμες
ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι
Η διαδικασία
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα 150 γρ. σοκολάτας και τη λιώνουμε.
Μέσα στο μπεν μαρί ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη βανίλια και τη καστανή ζάχαρη (γύρω στα 100 γρ.).
Παίρνουμε τη μπανάνα, τη κόβουμε σε κομμάτια και την πολτοποιούμε. Την ρίχνουμε στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 γρ. γιαούρτι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τα δύο αυγά και το ηλιέλαιο.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για muffins και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
Πηγή: vita.gr