Ένα μεγάλο ποδηλατικό γεγονός φέρνει στην Αρχαία Ολυμπία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ευ Ζην Greece.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ιερό και διεθνούς βεληνεκούς χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός αγώνας L’ÉTAPE Greece by Tour de France.

Ο αγώνας θα γίνει στις 1 Απριλίου και πρόκειται ένα από τα σημαντικότερα ποδηλατικά event του κόσμου. Είναι ο θρυλικός αγώνας «Tour de France» που για πρώτη φορά συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Best Of - #ParisNice2023

Με βαθιά ιστορία

Τo Tour de France είναι ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο με βαθιά ιστορία από το 1903! Η διοργανώτρια εταιρεία, ASO, θέλοντας να δώσει την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών του Tour de France στους χιλιάδες ερασιτέχνες φίλους του αθλήματος, δημιούργησε τη σειρά L’ÉTAPE.

Έχοντας ήδη 21 χώρες διεξαγωγής στο ενεργητικό του και προσθέτοντας άλλη μία, την Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη ανά τον κόσμο να διασχίσει μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές κάτω από τις  ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι πρωταθλητές του Tour de France.

Ήδη οι συμμετοχές για τον αγώνα που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία είναι πολλές, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ποδηλάτες διεθνούς βεληνεκούς που πρόκειται να έρθουν στα μέρη μας για αυτό το event, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή των ερασιτεχνών ποδηλατών, κάθε ηλικίας.