Αν οι κλοπές, οι ληστείες και οι επιθέσεις γίνονται «βροχή» μέρα – μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας, σκεφτείτε τις καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στις συνοικίες του ανατολικού διαμερίσματος και των πιο απομακρυσμένων περιοχών από τον αστικό ιστό.

Η κατάσταση στην περιοχή της Εγλυκάδας είναι γνωστή, όπως και η αιτία της για αυτή που δεν είναι άλλη από τον καταυλισμό των ρομά στο Ριγανόκαμπο. Το 99% των κλοπών, των διαρρήξεων, ακόμα και των επιθέσεων που γίνονται σε περαστικούς προέρχονται από εκεί.

Όμως δεν είναι μόνο η Εγλυκάδα που υποφέρει. Οι περιοχές δίπλα σε αυτήν, όπως το Γηροκομείο και ο Ριγανόκαμπος δεν πάνε πίσω, με τους κατοίκους να έχουν αγανακτήσει και να νιώθουν ανασφαλείς, μη ξέροντας τι  και ποιους θα αντικρύσουν μπαίνοντας στο σπίτι τους.

Ίδιο είναι το σκηνικό και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στην Ελεκίστρα, στο Σούλι, στο Ρωμανό και στις Καρυιές τα πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα για τους κατοίκους τους αφού τα σπίτια δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένα και δύσκολα ένα θύμα θα μπορέσει να βρει βοήθεια από τους γείτονες τους.

Έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και στις περιοχές αυτές αρκετά συμβάντα. Οι κάτοικοι της ανατολικής Πάτρας και των πιο απομακρυσμένων δημοτικών διαμερισμάτων από τον αστικό ιστό έχουν ζητήσει από την αστυνομία και από τις αρμόδιες αρχές να κάνουν κάτι, έτσι ώστε να σταματήσουν να φοβούνται για την περιουσία τους και τις ζωές τους.  

«Έχουμε φτάσει να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μόνοι στον δρόμο» αναφέρουν.