Χωρίς φως είναι τους τελευταίους μήνες η περιοχή του Δασυλλίου στην Πάτρα, με όσους ανεβαίνουν εκεί τις νυχτερινές ώρες είτε με τα οχήματα τους, είτε με τα πόδια να βαδίζουν στο σκοτάδι.

Ο λόγος; Από το ύψος του Κάστρου έως στο τουριστικό, αλλά και στον δρόμο που κατεβαίνει από αυτό δεν υπάρχει ούτε μια αναμμένη λάμπα τις νυχτερινές ώρες, λίγο φως.

Οι λάμπες που υπάρχουν στην περιοχή οι μισές έχουν καεί και οι άλλες μισές έχουν καταστραφεί. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Οι λάμπες δεν λειτουργούν και το γεγονός αυτό καθιστά την περιοχή σκοτεινή τις νυχτερινές ώρες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τι σημαίνει; Υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων από τους οδηγούς, σε περίπτωση που ένας πεζός βρεθεί στον δρόμο τους, ενώ από την άλλη μεριά το σκοτάδι που επικρατεί στην περιοχή ενδέχεται να διευκολύνει επιτήδειους στα σχέδια τους, δηλαδή σε κλοπές, ληστείες και παραβατικότητα.

Μιλάμε για μια περιοχή που τώρα που ανοίγει ο καιρός συγκεντρώνει αρκετούς περιπατητές όχι μόνο τις απογευματινές, αλλά και τις νυχτερινές ώρες. Κάτι πρέπει να γίνει, ειδικότερα τώρα που έρχεται καλοκαίρι.

Άλλωστε, υποτίθεται ότι πρόκειται για ένα από τα μέρη που ελκύουν και επισκέπτες, με αρκετό κόσμο να ανεβαίνει στο Κάστρο και από εκεί στο Δασύλλιο. Λίγο φως θα ήταν ότι καλύτερο για όλους…