Ακόμα εγκαταλειμμένο είναι το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, χωρίς το έργο να έχει ξεκινήσει και δίχως να φαίνεται κάτι στον ορίζοντα, παρά τα όσα λένε κατά καιρούς οι αρμόδιοι.

Το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είναι άγνωστο το πότε θα ισχύσει και αν τελικά εφαρμοστεί για να υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με στελέχη της Περιφέρειας πάντως το έργο εντός του 2023 θα μπει στην τελική ευθεία, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πηγές που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα και τις ιδιομορφίες που έχει η περιοχή.

Το μεγαλύτερο τροχοπέδη που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί έχει να κάνει με τη συνθήκη Ramseur στην οποία ανήκει το γειτονικό Έλος της Αγυιάς. Κάτι που γνώριζαν εξ αρχής όσοι υπέγραφαν το μνημόνιο συνεργασίας και αναφέρονταν στο έργο που ήταν να ξεκινήσει. 

Σε αυτό που ελπίζουν στην Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου είναι να προχωρήσει στο πλαίσιο της ήπιας ανάπλασης. Όμως η ήπια ανάπλαση έχει συγκεκριμένους κανόνες και είναι αρκετά πιθανό, εφόσον προχωρήσει το έργο να γίνουν αρκετές αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό.

Αν πάντως δεν γίνει δεκτή η δημιουργία μιας νέας πισίνας για να υπάρξει κολυμβητήριο, τότε αυτόματα είναι αρκετά πιθανό το όλο έργο να ακυρωθεί αφού η χρηματοδότηση του και η υλοποίηση του έργου, εξαρτάται από αυτόν τον κομβικό παράγοντα.

Θυμίζουμε ότι στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου εκτός από την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα είναι να γίνουν γήπεδα τένις με χώμα, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ , γήπεδο για αθλήματα άμμου και χώρος για παρκούρ.

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).