Ετοιμάζονται στο αεροδρόμιο του Αράξου για την καλοκαιρινή σεζόν που φέτος εφόσον όλα πάνε καλά αναμένεται να ξεκινήσει πιο νωρίς από την προηγούμενη τετραετία, με τις πρώτες πτήσεις να φτάνουν από τα μέσα Απριλίου και μετά.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα οι Γερμανοί αναμένεται να είναι για ακόμα ένα καλοκαίρι η βασική αγορά με τους επισκέπτες που θα περάσουν την πύλη του αεροδρομίου.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον είναι να σημειωθεί μια αυξητική τάση για το καλοκαίρι και από άλλες αγορές, όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Αυστρία που αποτελούν χώρες της κεντρικής Ευρώπης που το περασμένο καλοκαίρι είχαν μια κινητικότητα στα μέρη μας.

Αύξηση στην προσέλευση επισκεπτών σε σύγκριση με πέρυσι θα έχουμε και από τις χώρες της Βαλτικής, με την Λιθουανία και την Εσθονία να έχουν μια παράδοση στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας, ενώ σε ότι αφορά τα Βαλκάνια υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την Ρουμανία που θεωρείται μια ανερχόμενη αγορά.

Είναι δεδομένο ότι και φέτος θα λείψουν οι τουρίστες από τις ρωσόφωνες χώρες, από την Ρωσία, από την Ουκρανία και από την Λευκορωσία και έτσι αυτό το 25% που κατείχαν στην πίτα στα χρόνια πριν από την πανδημία θα πρέπει να καλυφθεί.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια αισιοδοξία και στην περιοχή μας για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.