Σημαντική θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από τη Γερμανία και την Αυστρία έχει η Σίφνος για το 2023, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για διακοπές χωρίς συνωστισμό στην Ελλάδα συγκαταλέγεται η Σίφνος από το Reise Reporter. Η έγκυρη Γερμανική τουριστική ιστοσελίδα τεκμηριώνει την επιλογή της, τονίζοντας πως «η Σίφνος είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους και καλοφαγάδες. Παρά τη δημοφιλία του, το νησί του Τσελεμεντέ συνεχίζει να διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα του».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η καθιερωμένη Αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung θεωρεί τη Σίφνο ως έναν από τους προορισμούς που οι Αυστριακοί δεν πρέπει να παραλείψουν από τα φετινά ταξιδιωτικά τους πλάνα για Ελλάδα. «Το κάλεσμα μας για ποιοτικές διακοπές βρίσκει σημαντική ανταπόκριση στο εξωτερικό. Ο προορισμός έχει τη δική του δυναμική όπως φάνηκε και πέρυσι που "σπάσαμε" το φράγμα των αφίξεων του 2019 για τη διάρκεια της σεζόν. Γερμανία και Αυστρία θεωρούνται σημαντικές αγορές- στόχοι και για τον λόγο αυτό, δρομολογούμε συγκεκριμένες δράσεις», αναφέρει η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Σημειώνεται πως μετά τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2023 στο Βερολίνο όπου έγιναν προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς συντάκτες εφημερίδων και ιστοσελίδων, η Σίφνος με τη βοήθεια του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και του Ιωάννη Ραφαλιά προβάλλεται και στην έκθεση τουρισμού της Βιέννης Ferien Messe που θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου.