Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για την επαναλειτουργία της γραμμής του Οδοντωτού, μετά από την ακύρωση των δρομολογίων του, ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν από τον ΟΣΕ, μετά από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΣΕ και τους φίλους του Οδοντωτού, καθημερινά τα τηλέφωνα που δέχονται από τον κόσμο για το πότε θα ξεκινήσει εκ νέου η γραμμή του ιστορικού τρένου που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, είναι δεκάδες.

Απάντηση όμως δεν μπορούν να δώσουν στους ενδιαφερόμενους. Ακόμα δεν είναι γνωστό το χρονοδιάγραμμα των δρομολογίων που έχει αποφασίσει ο ΟΣΕ, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι η γραμμή του ιστορικού τρένου θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία της από τις 22 Μαρτίου και μετά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ακύρωση των δρομολογών του Οδοντωτού έχει φέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τις καθημερινές στην τοπική αγορά αφού οι σχολικές εκδρομές που ήταν να έρθουν αυτές τις μέρες στα Καλάβρυτα μέσω του τρένου, έχουν ακυρωθεί.

Η αγορά έτσι ειδικότερα τις καθημερινές έχει νεκρώσει. Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να ξεκινήσουν άμεσα και πάλι τα δρομολόγια του Οδοντωτού, ειδικότερα από τη στιγμή που ο Απρίλιος, είναι ο μήνας που η γραμμή έχει ίσως την μεγαλύτερη επιβατική της κίνηση.

Είναι η εποχή που εκτός από τις σχολικές εκδρομές καταφτάνουν και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας μόνο και μόνο για να ανέβουν Καλάβρυτα μέσω του Οδοντωτού, κάνοντας αυτή τη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού που θεωρείται από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην υφήλιο.