Την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα επισκέφθηκε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εκεί την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας.

Η επίσκεψή της είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς στη συγκεκριμένη Μοίρα είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom II και στην οποία υπηρετούσαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, που χάθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

«Ήθελα να έρθω να επισκεφθώ τους συναδέλφους τους όχι για να τους παρηγορήσω, αφού έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε, πολύ περισσότερη από εμάς. Αλλά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που προστατεύετε την πατρίδα με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία, αποτελεσματικότητα» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, που ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της Μονάδας. «Η προσφορά του έμψυχου δυναμικού, η πίστη σε αυτό που κάνετε. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας. Είμαστε περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας» πρόσθεσε.Βίντεο: protothema