Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο διάσημος σκηνοθέτης που έγινε γνωστός για το ξεχωριστό του στυλ και τις ταινίες του που αψηφούν τα είδη, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την τελευταία του ταινία. Το έργο, με τίτλο «The Movie Critic», λέγεται ότι θα έχει ως επίκεντρο μια γυναίκα πρωταγωνίστρια και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στη ζωή της διάσημης κριτικού κινηματογράφου, Πωλίν Κάελ.

Η Κάελ ήταν μια αμφιλεγόμενη και επιδραστική προσωπικότητα στον κόσμο του κινηματογράφου, γνωστή για το αιχμηρό πνεύμα της και τις ειλικρινείς κριτικές της. Το έργο της ως σύμβουλος για την Paramount στα τέλη της δεκαετίας του 1970, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλούσιο σκηνικό για το χαρακτηριστικό στυλ και την αφήγηση του Ταραντίνο.

Αν και οι λεπτομέρειες της πλοκής δεν έχουν αποκαλυφθεί, η ανακοίνωση της τελευταίας ταινίας του Ταραντίνο έχει ήδη προκαλέσει «θόρυβο» στη βιομηχανία του θεάματος. Το Hollywood Reporter σημειώνει ότι η ταινία δεν έχει βρει προς το παρόν «σπίτι», αλλά η Sony θεωρείται βασικός υποψήφιος λόγω της προηγούμενης συνεργασίας του Ταραντίνο με την εταιρεία.

Ο Ταραντίνο δήλωνε εδώ και καιρό ότι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο μετά την ολοκλήρωση δέκα ταινιών ή τη συμπλήρωση των 60 ετών. Με το «The Movie Critic», θα έχει σκηνοθετήσει εννέα ταινίες μεγάλου μήκους και θα κλείσει τα 60 του χρόνια αργότερα αυτό τον μήνα. Αν και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να εξερευνήσει άλλες δημιουργικές διεξόδους, όπως σειρές περιορισμένης διάρκειας ή θεατρικά έργα, έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του με ένα σπουδαίο έργο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ταραντίνο έχει αποσπάσει την αναγνώριση για την καινοτόμο προσέγγισή του και έχει προσελκύσει μερικούς από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μπραντ Πιτ και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, ενώ έχει κερδίσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για Όσκαρ.