Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες του πατρινού εικαστικού, σχεδιαστή και ενδυματολόγου, Πάρη Λαλιώτη, στο Μαυροβούνιο.

Ο Πάρης Λαλιώτης και η ομάδα του πήραν μέρος σε μία γιορτή που διοργανώνει μία μικρή πόλη του Μαυροβουνίου, το Χέρτσεγκ Νόβι, μια γιορτή την οποία η μικρή αυτή πόλη, την έχει μετατρέψει σε καρναβαλική, φέρνοντας επισκέπτες και χαρίζοντας θέαμα.

Στο πλαίσιο της γιορτής η πόλη απευθύνει προσκλήσεις σε διάφορες καλλιτεχνικές καρναβαλικές ομάδες και αντιπροσωπείες από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και έτσι φέτος η μία εξ αυτών των ομάδων ήταν και αυτή του Πάρη Λαλιώτη.

Ο πατρινός σχεδιαστής πήγε μαζί με 11 άτομα στο Μαυροβούνιο και παρουσίασε μια δημιουργία που είχε να κάνει με τον μύθο του Μινώταυρου και της Αριάδνης, σε μια όμως μεταμοντέρνα εκδοχή.

Η παρουσία της ομάδας από την Πάτρα και το θέμα της εντυπωσίασε άπαντες, καθώς οι στολές είχαν τους δικούς τους ρόλους, απεικονίζοντας τον μύθο με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Το σημαντικό φυσικά ήταν για τον πατρινό δημιουργό και την ομάδα του ότι ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με άλλους πολιτισμούς, καθώς σε αυτή την γιορτή πήραν μέρος ομάδες από την Κροατία και από τα Βαλκάνια, από την Σαρδηνία, αλλά και από την Βραζιλία.

Δείτε τις φωτογραφίες του Vugar Guseinov που ανέβηκαν από τον Πάρη Λαλιώτη στο facebook.