Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι καταιγίδες τοπικά στα δυτικά και ανατολικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει στα δυτικά καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Τις νυχτερινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειώονται και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Έως τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο θα διατηρηθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρω΄τες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς, αλλ΄ά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.