Βασισμένο σε εθελοντική εργασία των νέων ανθρώπων του χωριού, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου και των τοπικών φορέων, το συγκεκριμένο εγχείρημα, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο ανάγνωσμα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, προβληματίζει για θέματα κοινωνικά, σχέσεων και επαναστάσεων.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, όλα διοργανώνονται με μεράκι και... στιλ και οι δημιουργοί του concept μας εκπλήσσουν σταθερά κάθε χρόνο, σημειώνοντας ανοδική πορεία τόσο σε επίπεδο σεναριακό όσο και σε επίπεδο ερμηνειών και συλλογικότητας.

Με χιούμορ και διάχυτο προβληματισμό είναι ένα θεατρικό που αξίζει όλοι και όλες να παρακολουθήσουμε, πρωτίστως για την στήριξη της προσπάθειας νέων ανθρώπων σε δράσεις πολιτισμού και κατ' επέκταση για τον σεβασμό στην προσπάθεια παιδιών για ένα αποτέλεσμα που κάθε φορά δικαιώνει ακόμα και τους απαιτητικούς θεατές.

Σε μια συνομιλία με τους συντελεστές, αντιλήφθηκα πως η εθελοντική εργασία είναι ένα είδος εργασίας που στηρίζεται σε αφιλοκερδείς πρόθεσης, με στόχο την προαγωγή των τεχνών και των συνεργασιών.

Αποφάσισα να κάνουμε και μια συνέντευξη γιατί αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση με τα καλλιτεχνικά στεγανά που συνήθως τίθενται σε μια χώρα που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχει ανθρώπους που θα παράγουν τέχνη χωρίς να σταματούν.

Το σενάριο χαρακτηρίζεται από χιούμορ, αντιθέσεις, μυθικές αναφορές και ηθικά διδάγματα.

Θυμίζει σύγχρονο μύθο με φιλοσοφικά στοιχεία και ταυτόχρονα αρκετό γέλιο.
Φυσικά δεν λείπει η δράση και η πλοκή που σε κάνει να θες να συνεχίσεις να διαβάζεις ή να ακούς!

Φωτογραφικό υλικό από: Δημήτρη Μπούζη