Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Πολύεδρο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Σαββάτου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, Η κυρία Μπλά Μπλά Μπλά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία, με την ίδια τη συγγραφέα. Η εικονογράφηση είναι της Λίλια Γκούνη – Σοφικίτη.

Η κυρία Μπλά Μπλά Μπλά, ήταν όλο μπλα μπλα μπλα… Ποτέ μπλομπλό, ποτέ μπλιμπλί, παρά μονάχα μπλα και μπλα. Τι θα συμβεί όταν χάσει τη φωνή της; Ο πραγματικός κόσμος θα ξεδιπλωθεί μπροστά της και θα μάθει πια καλά πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή.

Ένα βιβλίο καθρέφτης της ζωής, σ’ έναν κόσμο γεμάτο λόγια., υποσχέσεις και σκόρπιες λέξεις, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η σιωπή. Η ιστορία της κυρίας Μπλα Μπλα Μπλα
μας υπενθυμίζει πως είναι πια αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις για να δούμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε και να νιώσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, μήπως έτσι καταφέρουμε και προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Γιατί μία είναι η αλήθεια, πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή !

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων κι αφού απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή και περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές της Κύπρου και της Ελλάδας, τηλεοπτικά σενάρια, στίχους τραγουδιών και παιδικά βιβλία.