Δεν έχουν τέλος οι κατασχέσεις που γίνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπόρων εξαιτίας των χρεών που έχουν σε Εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί έμποροι όταν βλέπουν έναν πελάτη να μπαίνει στο μαγαζί τους για να αγοράσει κάτι, τους πιάνει ένας κρύος ιδρώτας όταν αντιλαμβάνονται ότι θα αγοράσει με pos, βγάζοντας την κάρτα του και όχι με μετρητά.

Βλέπετε, γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα κατασχεθούν, κατά 90% είτε από την εφορία, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία και σε λιγότερο βαθμό από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και Εφορία) τους τελευταίους μήνες έχουν ρυθμούς βροχής. Το όλο θέμα έχει βγάλει εκτός προγραμματισμού δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με την παρατεταμένη ύφεση της εμπορικής κίνησης, αλλά και τις κατασχέσεις που τους γίνονται.

Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που δεν έχουν ρευστό για να προχωρήσουν σε παραγγελίες νέων προμηθειών. Ο Εμπορικός Σύλλογος γνωρίζει το θέμα και η πάγια θέση του είναι η αύξηση των δόσεων στις 120 για το σύνολο των χρεών που έχει ένας επαγγελματίας, σε ΕΦΚΑ Εφορία και τράπεζες.

Όπως λένε μόνο έτσι θα πάρει η αγορά μια πραγματική ανάσα από το πακτωλό των ανεξόφλητων χρεών και υποχρεώσεων στις οποίες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.