Καρναβάλι ήταν και πάει και τα δωμάτια που δεν έβρισκαν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες για να έρθουν στην Πάτρα την περίοδο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, θα είναι άδεια και έρημα για καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάτρας για την περίοδο που ακολουθεί το καρναβάλι έχει πέσει στο 25% με 30%, ενώ ακόμα και στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πληρότητα για την αχαϊκή πρωτεύουσα δύσκολα θα ξεπεράσει το 40%.

Στην booking για παράδειγμα το διήμερο της 25ης με 26ης Μαρτίου (Σάββατο και Κυριακή) υπάρχουν 44 διαθέσιμα διαμερίσματα για την περιοχή της Πάτρας, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι ακόμα πιο χαμηλή.

Γιατί τα λέμε αυτά; Η μόνη περίοδος που η Πάτρα προσελκύει κόσμο είναι αυτή του καρναβαλιού και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει, παίρνοντας έστω και ένα μικρό κομμάτι της πίτας που ονομάζουμε city break και την οποία ειδικότερα φέτος τον χειμώνα έχουν γευτεί πόλεις όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, τα Καλάβρυτα και να θέλουμε να πάμε πιο μακριά, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο και η Σπάρτη.

Στην Πάτρα ακόμα και η πασχαλινή περίοδος θα κυμανθεί σε χαμηλά ποσοστά πληρότητας, σε αντίθεση με την Αίγιο και την Αιγιαλεία που αναμένεται και φέτος να έχουν αρκετό κόσμο.

Μόνη ελπίδα για τα ξενοδοχεία της Πάτρας για το επόμενο διάστημα είναι ο σχολικός τουρισμός που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους και αναμένεται να κορυφωθεί από τον Απρίλη και μετά, με αρκετά σχολεία από διάφορες περιοχές της επικράτειας να έρχονται για διήμερή ή και τριήμερη διανυκτέρευση στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όμως αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό ούτε για τις μικρές, ούτε για τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.