Πολλά τα παράπονα των κατοίκων της Πάτρας για τα πυρηνελαιουργεία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα παράπονα αυτά η δυσοσμία είναι έντονη κυρίως στην βόρεια και ανατολική πλευρά της Πάτρας, ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων που φέρνουν αυτή την δυσάρεστη μυρωδιά, ενώ πολλές φορές η δυσοσμία αυτή μεταφέρεται και στις νότιες συνοικίες της πόλης.

Όπως αναφέρουν πατρινοί που μένουν στις περιοχές αυτές η δυσοσμία των πυρηνελαιουργείων, αναμειγνύεται με την καύση των ξύλων από τα τζάκια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Το όλο θέμα είναι γνωστό. Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έχει προχωρήσει σε σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας προς τους φορείς για να κάνουν τους αντίστοιχους ελέγχους, ενώ και η Περιφέρεια έχει πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Όμως αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει. Ειδικότερα φέτος επειδή η συγκομιδή της ελιάς είχε μεγάλη διάρκεια και η παραγωγή του ελαιόλαδου ήταν αυξημένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων είναι αντίστοιχη, με αποτέλεσμα και η δυσοσμία να διαρκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.