Συνεχίζεται η Περιοδική Έκθεση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το Γαλλικό αυτοκίνητο μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου αυτοκινήτου της Mulhouse στη Γαλλία» από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα.

Η έκθεση βασίζεται σε υλικό που έχει παραχωρήσει το Εθνικό Μουσείο αυτοκινήτου της Mulhouse και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Μέσα από 15 αφίσες παρουσιάζει την ιστορία του Γαλλικού αυτοκινήτου, ξεδιπλώνει τα μυστικά εξέλιξής του και τις σημαντικές στιγμές του και μας ενημερώνει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πως το αυτοκίνητο σχετίζεται με την εποχή του, τι επηρρεάζει τον σχεδιασμό του, καθώς και θέματα ενέργειας που απασχόλησαν την κατασκευή του αυτοκινήτου από τα πρώτα αυτοκίνητα έως και σήμερα.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό που προσφέρει το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με επιμέλεια του Διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Δημήτρη Μούρτζη και ιδιώτες, καθώς και πειράματα επίδειξης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδικής έκθεσης προγραμματίζονται εκπαιδευτικές δράσεις για ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις του ΜΕΤ είναι δωρεάν. Κάθε δράση μπορεί να υλοποιηθεί με 1 σχολικό Τμήμα. Η διάρκεια των Δράσεων είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Οι ώρες έναρξης των δράσεων είναι 9.00 και 11.00.

Μελέτη του υλικού, Σχεδιασμός των πόστερ, Γενική επιμέλεια της έκθεσης, Συντονισμός σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων: Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη ΜΕΤ

Επιμέλεια πειραμάτων επίδειξης: Ειρήνη Κοτζαμανίδη, φυσικός, ΕΔΙΠ Τμήμα Γεωλογίας, Αθηνά Πυλαρινού, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, υπάλληλος ΜΕΤ ΠΠ

Μετάφραση κειμένων του καταλόγου της έκθεσης για το γαλλικό αυτοκίνητο «100 ans d’ automobile Française» από τα Γαλλικά στα ελληνικά: Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας στη Πάτρα.

Μετάφραση των πόστερ από τα ελληνικά στα Γαλλικά: Γωγώ Πετροπούλου, Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Πάτρα

Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δράσεων: Ομάδες φοιτητών από Τμήματα Γεωλογίας, Επιστήμης Υλικών, Φυσικής, Χημείας στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής Επάρκειας και από τα Τμήματα Θεατρικών σπουδών, ΤΜΗΥΠ, ΤΕΚΕΚΕ, ΤΕΕΑΠΗ και πρώην Μουσειολογίας που έχει ενταχθεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο πλαίσιο Εθελοντισμού.

Για περισσότερες Πληροφορίες: http://www.stmuseum.upatras.gr/