Δεν έχουν τέλος οι διογκωμένοι λογαριασμοί που έρχονται για το ρεύμα σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα ήταν η βασική αιτία που οδήγησε στο λουκέτο τουλάχιστον τρεις ακόμα επιχειρήσεις εστίασης στην Πάτρα, ενώ έφερε τα ίδια αποτελέσματα σε δύο επιπλέον αρτοποιία που ήρθαν για να προστεθούν στη λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου που δεν άντεξαν.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής μπορεί να καταργήθηκε, αλλά φαίνεται ότι ουσιαστικά το μέτρο αυτό, είχε μια τυπική ισχύ, αφού έρχεται να αντισταθμιστεί με την τιμή της κιλοβατώρας που δεν έχει σταματήσει να έχει μια συνεχώς αυξητική τάση.

Τα πράγματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες για τις επιχειρήσεις που θεωρούνται ενεργοβόρες αφού η κυβέρνηση πρόκειται να αποσύρει κάθε μορφής επιδότηση που υπήρχε μέχρι τώρα. 

Έτσι και αλλιώς, εδώ και μήνες, οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν μπορούν να μπουν στην λίστα των δικαιούχων των επιδοτήσεων αφού είναι αδύνατον να μην ξεπεράσουν το όριο που έχει οριστεί για την κατανάλωση κιλοβατώρων.

Ήδη τα τελευταία "μπουγιουρντί" που πήραν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήσεις όπως φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες  (λογαριασμοί που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 3.500 ευρώ), τους βάζουν ακόμα πιο βαθιά στο λούκι της ενεργειακής κρίσης.

Ένα λούκι από το οποίο, με βάση την ύφεση που υπάρχει στην αγορά και την ακρίβεια στις πρώτες ύλες που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, δύσκολα θα μπορέσουν να βγουν τους επόμενους μήνες.