Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η εικόνα του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, χωρίς τα τραπεζοκαθίσματα που είδαμε στο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πρέπει να συνεχιστεί.

Να μην υπάρχουν δηλαδή τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο, παρά μόνο στο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστηρίζουν το μέτρο αυτό έχει μπει από τον δήμο στο πλαίσιο της στήριξης των καταστημάτων εστίασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ένεκα των μέτρων και των περιορισμών που υπήρχαν τότε στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους.

Η πανδημία όμως έχει περάσει, τα μέτρα και οι περιορισμοί δεν ισχύουν, οπότε αναρωτιούνται αρκετοί γιατί να υπάρχουν τα τραπεζοκαθίσματα στην Ρήγα Φεραίου.

Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζόδρομους δεν τα βρίσκουμε μόνο στην Ρήγα Φεραίου, τα βρίσκουμε και σε άλλα σημεία του κέντρου, σε πεζόδρομους όπως η Τριών Ναυάρχων, η Ηφαίστου, η Παντανάσσης κτλ.

Αν αλλάξει κάτι στην Ρήγα Φεραίου θα πρέπει να αλλάξει και σε άλλα σημεία της πόλης, οπότε θα πρέπει να αναφερθούμε σε άλλη πολιτική και στάση από πλευράς δήμου στο ζήτημα της κανονιστικής και της λειτουργίας της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους.

Η γκρίνια και οι μουρμούρες

Με ότι αυτό σημαίνει για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στα μαγαζιά τα οποία έτσι και αλλιώς πληρώνουν για τα τραπεζάκια που βλέπουμε σε πλατείες και πεζόδρομους.

Άλλωστε, σε κάθε ιστορικό κέντρο που έχει σαν στόχο να αξιοποιηθεί, τα καταστήματα εστίασης, με τα τραπεζάκια έξω είναι που δίνουν ζωή. Απλά είναι γεγονός ότι στην Ρήγα Φεραίου, λόγω της στενότητας του δρόμου, υπάρχει ζήτημα σε ορισμένα σημεία.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και τη γκρίνια που ακούστηκε μεταξύ επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε άλλους πεζοδρόμους, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δήμου για την παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων στους ατελείς κοινόχρηστους χώρους.

Θεωρώντας ότι προφανώς τους πήρε η μπάλα λόγω της Ρήγα Φεραίου….

(Η φωτογραφία είναι από το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, με την τήρηση του μέτρου).