Δεν λειτουργεί για ακόμα μία μέρα ο Προαστιακός της Πάτρας, αυτή τη φορά λόγω της απεργίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Το ερωτηματικό που προκύπτει ύστερα από την τραγωδία στα Τέμπη και τον θάνατο τόσων ανθρώπων, είναι μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και αν και πότε θα λειτουργήσει και πάλι ο Προαστιακός.

Είναι γνωστό στο επιβατικό κοινό και στους φίλους του τρένου ότι η γραμμή χρειάζεται συντήρηση, ενώ τα δρομολόγια είχαν υποστεί πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις και πριν από τα Τέμπη.

Ο Προαστιακός λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό προβληματικά, ίσα για να υπάρχει, όχι μόνο στη νότια γραμμή όπου τα δρομολόγια παραμένουν ελάχιστα, χωρίς να διευκολύνουν το κοινό, αλλά και στην βόρεια γραμμή που λόγω του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, συγκέντρωνε το περισσότερο κοινό.

Πλέον όμως είναι σίγουρο ότι η τραγωδία στα Τέμπη θα επηρεάσει την προτίμηση του επιβατικού κοινού και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των επιβατών, ανεξάρτητα από τι ισχύει για την ασφάλεια ή όχι της γραμμής.

Έκδηλη ανησυχία

Στους κύκλους των φίλων του Προαστιακού υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι η τραγωδία που έγινε στα Τέμπη και όλα αυτό που έχει προκύψει με την ασφάλεια του πανελλαδικού σιδηροδρομικού δικτύου, θα παίξει αρνητικό ρόλο και ίσως να φτάσει ακόμα και στην κατάργηση της γραμμής.

Ο Προαστιακός έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από το 2010 έχοντας μετακινηθεί με αυτόν περισσότεροι από 20.000.000 επιβάτες. Κι αυτό που αναρωτιούνται οι φίλοι του τρένου πλέον είναι τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι φορείς και η πολιτεία για την βελτίωση, την συντήρηση και την εξέλιξη της γραμμής.