Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την παροχή στήριξης από την Επιτροπή στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Σημειώνεται πως μόλις χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσει αμέσως «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα. Και θα αγωνιστώ για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο».

Αυτό ανέφερε χθες ο κ.Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε τη δική του προσωπική, αλλά και θεσμική «συγγνώμη», για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανάρτηση της Φον ντερ Λάιεν για την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους» αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της στο τουίτερ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσθέτει ότι «ειδικοί από την Επιτροπή και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας».