Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που όλοι παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στα Τέμπη δεν χωράνε λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο και την οδύνη. Δεν μπορούμε και δεν πρέπεινα πνίξουμε την οργή που νιώθουμε σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που κόστισε δεκάδες ζωές άλλους τόσους τραυματίες και αγνώστου αριθμού αγνοούμενους.

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Για εμάς το μέγιστο χρέος στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα, γι’ αυτό και ο αγώνας και η διεκδίκηση για ασφαλής και σύγχρονες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι αγώνας ανυποχώρητος!

Όλες και όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη, 10:30πμ στην Πλατεία Γεωργίου