Μετά από αρκετή καθυστέρηση οι παρεμβάσεις του δήμου για το έργο που αφορά την ανασκευή και την βελτίωση των πεζοδρομίων της Κωνσταντινουπόλεως, φαίνεται να ολοκληρώνονται.

Το έργο έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του ’21 όμως οι εργασίες για μεγάλο διάστημα πήγαιναν με ρυθμούς χελώνας και με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ υπήρχαν και χρονικά διαστήματα που είχαν σταματήσει, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Open Mall και αφορούσαν την ανασκευή και την βελτίωση των πεζοδρομίων της Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως και την Καρόλου. Ωστόσο, μπορεί τα πεζοδρόμια να ολοκληρώνονται, όμως, για να λειτουργήσει το Open Mall, χρειάζεται αρκετός καιρός ακόμα.

Θα πρέπει να τοποθετηθούν σύγχρονα φωτιστικά επιστύλια με τεχνολογία led, να γίνουν επιπλέον δεντρoφυτεύσεις και γενικότερα εργασίες που αφορούν την αλλαγή αισθητικής της όλης περιοχής, όχι μόνο στην Κωνσταντινουπόλεως που αποτελεί και την κύρια επικράτεια του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, αλλά και σε άλλα σημεία.

Επιπλέον θα πρέπει να προχωρήσουν και όλες αυτές οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με την έξυπνη πόλη και είναι να εγκατασταθούν στο open mall. Έξυπνοι κάδοι που αφορούν την ανακύκλωση και την διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και συστήματα που αφορούν τη βελτίωση του κυκλοφοριακού με σύγχρονες καινοτομίες.