Η Ντάνη Γιαννακοπούλου εξετάζει προσεκτικά κάθε πρόταση που δέχεται και ακολουθεί το ένστικτό της.

Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην καθημερινή, δραματική σειρά εποχής του OPEN «Έρωτας φυγάς», υποδυόμενη την Αλεξάνδρα, μιλάει για την επιτυχία που σημειώνει και αποκαλύπτει όσα πρόκειται να συμβούν στα προσεχή επεισόδια...

Πώς είναι η τρέχουσα σεζόν για σένα;

Σίγουρα είναι μία απαιτητική σεζόν, γιατί δουλεύω πολλές ώρες, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα τόσο για την τηλεοπτική όσο και για τη θεατρική συνεργασία μου. Ταυτόχρονα, είμαι αρκετά αναστατωμένη με το ζήτημα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών.

Πιστεύεις ότι θα βρεθεί μία λύση σ’ αυτό το ζήτημα;

Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Κοίτα, έχουν γίνει κινητοποιήσεις και, για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, όλοι οι ηθοποιοί είμαστε ενωμένοι. Πιστεύω ότι κάτι παραπάνω θα διεκδικήσουμε και θα καταφέρουμε.

Φέτος, πρωταγωνιστείς στην καθημερινή, δραματική σειρά εποχής του OPEN «Έρωτας φυγάς». Αισθάνεσαι δικαιωμένη που επέλεξες τη συγκεκριμένη πρόταση;

Η αλήθεια είναι ότι συζητούσα για τρία πρότζεκτ, αλλά επέλεξα τον... «Έρωτα φυγά». Μου άρεσε πολύ το σενάριο, ότι στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Βασίλης Τσελεμέγκος και βοηθός του είναι ο φίλος μου, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, καθώς και η ωραία ομάδα ηθοποιών. Αισθάνομαι ότι επέλεξα σωστά και χαίρομαι για την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος. Είναι σπουδαίο πράγμα όταν κοπιάζεις για κάτι να αναγνωρίζεται. Έχουμε καταφέρει σε ένα σχετικά νεότερο κανάλι να κάνουμε μια τέτοια επιτυχία και ο κόσμος να μας αγαπά.

Περίμενες ότι η σειρά θα σημειώσει μια τέτοια επιτυχία;

Στην αρχή, ήμουν πολύ επιφυλακτική, αλλά μου άρεσαν πολύ το σενάριο και ο ρόλος. Το ένστικτό μου μού έλεγε ότι θα είναι μία διαφορετική σειρά και αυτή την ιστορία θα θέλει να τη δει ο κόσμος.

Το ένστικτό σου, συνήθως, σε επιβεβαιώνει;

Μπορεί να ταλαιπωρούμαι πολύ να πάρω μια απόφαση, να ζυγίζω σχεδόν με εμμονή τα υπέρ και τα κατά μιας πρότασης, αλλά πάντα καταλήγω στο να πω τι αισθάνομαι, τι με ενεργοποιεί ψυχικά και τι λέει το ένστικτό μου. Όταν το ακολουθώ, δεν με προδίδει ποτέ.

Είπες εύκολα το «ναι», παρότι πρόκειται για πρωταγωνιστικό ρόλο και με βαρύ φορτίο;

Εκ των πραγμάτων, δεν έχω αναλάβει τόσο μεγάλο, πρωταγωνιστικό ρόλο και κατ’ επέκταση όγκο δουλειάς. Είναι η πρώτη φορά. Ωστόσο, το χρειαζόμουν και το ήθελα. Σίγουρα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το ότι πρόκειται για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένιωσα έτοιμη, ύστερα από δώδεκα χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτόν τον χώρο, να αναλάβω αυτό το βάρος, είπε η Ντάνη Γιαννακοπούλου στο My tv.