Οφειλές μηνών και εξώδικα είναι η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν τα διαχειριστικά γραφεία που αναλαμβάνουν την καθαριότητα και την συγκέντρωση των κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες της Πάτρας.

Οι οφειλές αυτές οδηγούν τους διαχειριστές και τους υπόλοιπους ενοίκους στα δικαστήρια για όσους χρωστούν κοινόχρηστα. Οι οφειλές αυτές ξεκινούν από τους έξι μήνες και φτάνουν έως και τα δύο ή και παραπάνω χρόνια,  ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καταλήξει ακόμα και σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των γραφείων αυτών στην Πάτρα υπάρχουν δεκάδες πολυκατοικίες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των οφειλών που έχουν συγκεντρωθεί από τα κοινόχρηστα.  

Υπάρχουν όμως και άλλες που δεν έχουν φως εδώ και μήνες, έχοντας συνηθίσει αυτή την κατάσταση και μη χρησιμοποιώντας το ασανσέρ που δεν λειτουργεί.  Άλλες πάλι έχουν παρατήσει το θέμα της καθαριότητας λόγω των κοινοχρήστων και έχουν βγάλει απόφαση ο κάθε ένοικος να καθαρίζει τον όροφο του.

Όσο για το αποθεματικό; Μόνο σε έκτακτες ανάγκες, όταν δηλαδή αναγκαστούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αλλάξουν ανελκυστήρα – κάτι που είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου πλέον – ή αν και εφόσον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μαζέψουν χρήματα για τη συντήρηση της πολυκατοικίας.

Όμως το μεγάλο ποσοστό αδιαφορεί ή το αφήνει για την τελευταία στιγμή όταν αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρηματικών προστίμων.