Για το σενάριο σύγκρουσης των δύο τρένων μέσα στην σήραγγα μίλησε ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε για την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη ότι η κατάσταση θα ήταν τραγική εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, εκτιμώντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν έστω και μερικοί άνθρωποι.

«Έχουμε να κάνουν με μία περίπτωση όπου κλάσματα δευτερολέπτου, αν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα τότε πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα ήταν εξόχως τραγικά», ανέφερε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας: «Ουσιαστικά από τη σήραγγα θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν έστω και μερικοί άνθρωποι».

Όπως εξήγησε εξαιτίας των τεράστιων ταχυτήτων ενδεχομένως να παραμορφώνονταν και οι δύο αμαξοστοιχίες, ενώ ενδεχομένως να είχε καταρρεύσει και η στοά. «Ηταν μια μάζα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής, οι τεράστιες ταχύτητες των τρένων θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε παραμόρφωση όλης της αμαξοστοιχίας και των δύο αμαξοστοιχιών, ενώ εδώ πέρα εξωστρακίστηκαν δεξιά και αριστέρα. Επίσης, θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

«Φανταστείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας από τη μία πλευρά και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας εξήρε τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη από τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν άμεσα στο σημείο. «Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας», είπε ο κ. Λέκκας.