Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο σταθμάρχης.

Νωρίτερα παρουσία Εισαγγελέα έδωσε κατάθεση στην Τροχαία Λάρισας ο σταθμάρχης στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου την εποπτεία της έρευνας έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας.

Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση και εφόσον προκύψουν ενδείξεις για λάθη και παραλείψεις οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν στη άσκηση ποινικών διώξεων που επισύρουν βαρύτατες ποινές έως και ισόβια κάθειρξη.

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι -Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Σύμφωνα με το άρθρο 290 του ποινικού κώδικα, το οποίο άλλαξε πρόσφατα, στην τελευταία τροποποίηση του 2021, το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος διώκεται ως κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και υπό προϋποθέσεις εφόσον το δυστύχημα είναι πολύνεκρο προβλέπεται ακόμα και η ποινή των ισοβίων. Επιπλέον, θα ερευνηθεί εάν υπήρξε ενδεχόμενος δόλος.