Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για το πως τα καρναβάλια, ίσως επηρεάσουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ότι δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα αλλά ίσως ακολουθήσει ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που παρατηρείται τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, λόγω του τριημέρου της Αποκριάς.

Σε ερώτηση για τον αν είναι σε ύφεση ο κορωνοϊός, λόγω του τριημέρου της Αποκριάς, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Ο κορωνοϊός στη χώρα μας είναι σε καθοδική πορεία, εδώ και 2-3 εβδομάδες, χωρίς όμως να σημαίνει ότι έχει φύγει. Είμαστε σε μία κατάσταση με περίπου 135 εισαγωγές, περίπου 3 διασωληνώσεις και 13 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα ανά ημέρα. Αυτά είναι πολύ καλύτερα νούμερα σε σχέση με 3 εβδομάδες. Ισως όλος αυτός ο χαμός οδηγήσει σε μία όχι αύξηση, αλλά ανάσχεση της αποκλιμάκωσης. Δηλαδή η αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι με αργότερο ρυθμό, από ότι θα ήταν αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά».
Βασιλακόπουλος: Να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό

«Ομως νομίζω ότι έχουμε μπει σε μία περίοδο που πρέπει όλοι να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό. Ο κορωνοϊός θα μείνει, η λογική που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν χρειάζεται να υπάρχει και τώρα, διότι τώρα έχουμε δύο βασικά εργαλεία, την ανοσία από τις πολλές νοσήσεις που έχουμε, αλλά κυρίως την ανοσία από το εμβόλιο. Επίσης, Εχουμε και φάρμακα αποτελεσματικά, αλλά χρειάζεται λίγη υπευθυνότητα. Οταν π.χ. έχουμε συμπτώματα, πρέπει να κάνουμε τεστ. Επίσης όσοι δεν έχουν κάνει την καινούρια επικαιροποιημένη δόση, να την κάνουν. Δυστυχώς συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπου που δεν έχουν κάνει την επικαιροποιημένη δόση», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.