Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι (26/2), σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στο Κυπαρίσσι επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 68 πυροσβέστες 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Οι δύο φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές στην Αχαΐα

Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο που καίει αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά της Αιγιαλείας, συνεχίζουν να επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, οι δύο φωτιές δεν απειλούν μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, τις έρευνες έχουν αναλάβει τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής.