Εκτός από την καλύτερη διάθεση και ευεξία, η γυμναστική μας βοηθά να τονώσουμε τον μεταβολισμό μας αλλά και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Οι δυνατοί γλουτοί δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής αλλά είναι σημαντικοί και για την υγεία σας.

Μαζί με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να κάνετε ορισμένες ασκήσεις που όχι μόνο θα τους τονώσουν αλλά θα συμβάλλουν στην μείωση του πόνου στη μέση και στα γόνατα, στη βελτίωση της στάσης σας, χαρίζοντάς σας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην καθημερινότητά σας.
Σφιχτοί γλουτοί με αυτές τις ασκήσεις

Ενώ υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι καλό να ξεκινήσετε με τις πιο πρακτικές όπως είναι η γέφυρα, όπως αναφέρει το vita.

Αυτή η κίνηση είναι εξαιρετική για όλα τα επίπεδα και θα σας διδάξει πώς να ενεργοποιήσετε σωστά τους γλουτούς σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνηση σας, αλλά και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Για να την εκτελέσετε με σωστή τεχνική ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στα πλευρά σας. Σηκώστε τη λεκάνη σας, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και τους γλουτούς, και μείνετε εκεί για 2-3΄. Κατεβάστε τη λεκάνη σας αργά και επαναλάβετε 12-15 φορές.

Όλες τις υπόλοιπες θα τις βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί: