Αρχίζουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα δύο εκθέσεις ζωγραφικής στο Πολύεδρο. θα παρουσιάσουν έργα τους η Σοφία Δημητροπούλου και ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος.

Ο επισκέπτης θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη δουλεία δυο καταξιωμένων εικαστικών, να θαυμάσει τα έργα, να αποκωδικοποιήσει τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο καθένας αλλά και να συνομιλήσει με τους δημιουργούς.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου.

 

Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος

Γεννήθηκε στα Βραχνέικα Πατρών το 1951. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών από το 1975 – 1980 με δάσκαλο τον Γ. Μαυροιδή και αγιογραφία με δάσκαλο τον Κ. Ξινόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι, από το 1981 έως το 1984, στο εργαστήριο του Pierre Carron με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους. Στην ίδια σχολή παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής.

Σοφία Δημητροπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ζωγραφική στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου και γλυπτική στο εργαστήριο του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, με τελευταία συμμετοχή στην έκθεση «Η Άλλη ζωγραφική» στο Ίδρυμα Η άλλη Αρκαδία - συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική.