Συστατικά
15 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
1/2 φκ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι καρολίνα
χυμό από 3 λεμόνια
1 ποτήρι λευκό κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Τρίβεις τις αγκινάρες με λεμόνι και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και λεμόνι
Τις αφήνεις για μία περίπου ώρα και τις στραγγίζεις καλά
Τις κόβεις σε μέτρια κομμάτια
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια
Προσθέτεις τις αγκινάρες τις σοτάρεις για 2-3 λεπτά και σβήνεις με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνεις 1 1/2 φλ. νερό και τις αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά
Ρίχνεις το ρύζι, τις πατάτες και προσθέτεις νερό ώστε αν καλυφθούν οι αγκινάρες
Προσθέτεις τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το αφήνεις να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του
Λίγο πριν το σβήσεις ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι.
Πηγή: tlife.gr