Συστατικά

300γρ ρύζι για ριζότο
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1 ποτήρι λευκό κρασί
100-120γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ανακατεύοντας
Ρίχνεις το κρασί ανακατεύεις και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις το ζωμό
Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το ζωμό και να παραμείνει το ριζότο ζουμερό
Το αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και φύλλα βασιλικού.

Πηγή: tlife.gr