Μια μοναδική βραδιά από αυτές που θα μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη θα είναι η σημερινή, 24 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ όπου ο διάσημος συνθέτης και μουσικός Goran Bregovic με μεγάλη φήμη στο διεθνές μουσικό στερέωμα, συνοδευόμενος από την εκρηκτική μπάντα του The Wedding and Funeral Band θα ξεσηκώσει με τους βαλκανικούς και όχι μόνο ήχους του τους Πατρινούς και τους πολυάριθμους επισκέπτες που θα συρρεύσουν στην πρωτεύουσα του Καρναβαλού.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 21.30 και διοργανώνεται από τη ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με κύριο υποστηρικτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση των φετινών αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού στους δρόμους την Πάτρας και στην πλατεία και μετά το πολλά υποσχόμενο θέαμα «Όλα Λευκά» από το θέατρο δρόμου «Helix Action Theatre» με ηθοποιούς, μουσικούς κρουστά, πνευστά, ξυλοπόδαρους, ακροβάτες, ζογκλέρ με εντυπωσιακά κοστούμια, θα είναι η ώρα του Goran Bregovic.

Ο Goran Bregovic θα μας ταξιδέψει στη μουσική των Βαλκανίων, από τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Underground» και το «Arizona Dream». Μια γιορτή πλημμυρισμένη με ήχους γνώριμους και οικείους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο Goran Bregovic από την Πάτρα θα γιορτάσει μαζί μας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να φέρνει τις ψυχές όλων μας κοντά.

Η συναυλία του περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από τη μουσική του για τις ταινίες του Emir Kusturica, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες του που τραγουδήθηκαν με ελληνικούς στίχους και λατρεύτηκαν από το κοινό: «Το Βενζινάδικο», «Θεός αν είναι», «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα ο Bregovic, γιός Σέρβας και Κροάτη, τρέφει μεγάλη αγάπη πάντα για τη δισκογραφική του δουλειά «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» που περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη. Μωσαϊκό από Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του ΄90, το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της. Αυτή είναι και η αφετηρία του «Tρία Γράμματα από το Σεράγεβο».

Σύγχρονος συνθέτης, παραδοσιακός μουσικός ή ροκ σταρ, τα έκανε όλα για να ανακαλύψει μια μουσική που είναι ταυτόχρονα διεθνής και χωρίς καμιά αμφιβολία δική του.

Το απεριόριστο ταλέντο του έχει προσελκύσει καλλιτέχνες πρώτης γραμμής όπως τον Γιώργο Νταλάρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την Πολωνή Kayah, την Τουρκάλα Sezen Aksu, τον μυθικό ποπ τραγουδιστή Scott Walker ή τους Gipsy Kings.
Ο Goran Bregovic λατρεύει την Ελλάδα και όλα αυτά τα χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του στη χώρα μας, το 1995 έχει αναπτύξει μια αμοιβαία σχέση αγάπης μαζί μας. Μια απόδειξη αυτής της σχέσης θα ξετυλιχτεί το βράδυ της Παρασκευής, στη μεγάλη καρναβαλική νύχτα της Πάτρας, σε μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά γιορτές νέων όσον αφορά τη συγκέντρωση κόσμου.

Το Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι όλης της Ελλάδας είναι η καλύτερη συνθήκη, η πιο ιδανική στιγμή για τη μεγάλη γιορτή που μας επιφυλάσσει ο Bregovic και η παρέα του.